Fri fragt med GLS over 399 DKK

Vi sender dag til dag.

Vi har mange danskavlede planter. Se dem her.

Valuta

Adam Cotorceanu

Adam Cotorceanu er manden bag Dirty Roots. Adam er vokset op i USA, og er oprindeligt uddannet indenfor filmproduktion fra Webster University i St. Louis. I dag bor Adam i Berlin, arbejder som keramiker og har en stor passion planter.

Siden Adam var teenager, har han elsket at dyrke planter. Hans relation til planter er dybt forankret i hans fascination af biologien omkring jord. “Interaktionen mellem de forskellige organismer og deres forhold til planten over jorden har øget min interesse for planters verden. At jord og de organismer og næringsstoffer der findes i den, både beskytter planten fra skadedyrsangreb, men også kan være skyld i sygdom, næringsmangel og i værste fald slå din plante ihjel - det er et vigtigt, men ofte overset aspekt, specielt når det kommer til pasning af indendørsplanter.”

Kosmiske krukker fra det ydre rum

For Adama er det at være eksperimenterende og nysgerrig en stor del af hans designproces. Derfor har de hos Dirty Roots også altid et par eksperimenter i gang, så de fortsat kan blive med at fornye sig. “At være eksperimenterende og nysgerrig er kerneelementerne i vores proces. Og så er vi meget fascineret af livet, både her på jorden såvel som efterlivet, hvilket inspirerer os til alt vi gør hos Dirty Roots.”

Men selvom de finder udvikling enormt vigtigt, så fastholder de også gerne en design-teknik, hvis de synes den fungerer. Som for eksempel med deres kosmiske krukker, som findes i 28 forskellige designs. Alle krukker er lavet af lavasten og fremstilles i hånden, og derfor kan det også tage flere uger at færdiggøre en krukke. Men det er blot med til at give hvert produkt sit eget unikke look. Ideen til krukkerne kom sig af at Adam ønskede at skabe noget, som var unikt og som reflekterede deres overordnede verdensbillede. 

“Jeg er meget fascineret af samspillet mellem kaos og orden, mellem skabelse og ødelæggelse, liv og død. Når et solsystem dør, giver det de nødvendige ingredienser til skabelsen af et nyt. De katastrofale indvirkninger asteroider har, er samtidig med til at skabe planeter. På samme måde reflekterer planters vækst også denne form for naturlige cyklus af liv og død. Og denne smukke balance vil vi gerne bringe med over i hvert design.” Derfor er alle krukkerne også navngivet efter kometer, asteroider og andre himmellegemer til ære for disse skabende og ødelæggende kræfter i universet.

Dirty roots
Her ses Kepler krukken (den mørke), som er opkaldt efter den tyske astronom Johannes Kepler. Krukken fås i to størrelser til henholdsvis 450 kr. og 585 kr. Ved siden af står Mimas krukken, som også fås i to størrelser til henholdsvis  450 kr. og 585 kr.
Chiron Dirty roots
Chiron krukken med sine smukke guldlignende pletter er lavet med inspiration fra asteroiden Chiron 2060. Krukken fås i to størrelser til henholdsvis 415 kr. og 545 kr.

Dirty Roots

Dirty roots

Lad dine planter passe sig selv .. det meste af tiden

Det er ikke kun som designer at Adam elsker at eksperimentere og undersøge. Som stueplante-entusiast er det også vigtigt at være undersøgende og at blive ved med at lære hver dag. Men han ser sig ikke nødvendigvis sig selv som stueplante-ekspert.

“Jeg har mange af de samme udfordringer, som alle andre stueplante entusiaster. Jeg har også slået en stueplante eller tre ihjel… eller fem.”

Et af Adams bedste plantetips er dog at vi i langt højere grad lader vores planter passe sig selv: “Jeg er sikker på at der er øjeblikke, hvor der er brug for at vi griber ind, men det er langt sjældnere end man lige tror. Jeg føler at mange af os bekymre os for meget over vores planter. Og jeg er helt sikkert også en af dem. Vi har brug for at gøre noget ved de første tegn på problemer, men ofte er det nok med bare at gøre en enkel ting.”

I følge Adam bør vi blive bedre til at lære vores planter at kende. Hvor i naturen vokser de og hvordan kan man overføre det til sit eget hjem, så man får lykkelige planter. Det handler altså om at udtænke et godt hjem til sine planter, både af hensyn til placering og potteform. Men når først de ting er på plads, så bør man lade sine planter at være. I hvert fald det meste af tiden, hvis det står til Adam. 

Dirty Roots

Dirty Roots

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises