Vi bytter alle julegaver frem til den 20. januar 2024

Fri fragt med GLS over 399 DKK

Vi sender dag til dag.

Vi har mange danskavlede planter. Se dem her.

Valuta

Når det kommer til pleje af vores indendørs stueplanter, søger vi altid efter naturlige og effektive måder at holde dem sunde og glade på. En af de mest fantastiske naturlige midler, der er blevet stadig mere populær i planteverdenen, er neemolie. Dette utrolige stof har en række egenskaber, der kan gavne dine planter på mange måder. Lad os udforske, hvad neemolie er, og hvordan det kan hjælpe med at bevare din indendørsplanter i topform.

Hvad er Neem Olie?

Neem (Azadirachta indica) er et træ, der er hjemmehørende i Sydøstasien, og olien udvindes fra dets frø og frugter. Neemolie har været brugt i århundreder i Ayurveda og andre traditionelle medicinske systemer for sine medicinske egenskaber. Det er kendt for sin alsidighed og bruges ikke kun inden for plantepasning, men også i skønhedsprodukter og medicinske behandlinger.

Hvordan kan Neemolie hjælpe dine indendørs planter?

  1. Insekt og skadedyr: Neemolie er kendt for sin effektive forebyggelse af skadedyr som bladlus, spindemider, hvide fluer og skjoldlus. Det fungerer ved at forstyrre skadedyrenes ernæringscyklus og forhindre, at de formerer sig. Du kan lave en naturlig spray ved at blande neemolie med vand og lidt opvaskemiddel.

  2. Svampekontrol: Neemolie er også effektiv mod forskellige svampeinfektioner, herunder meldug og sortskimmel. Det hæmmer svampens vækst og beskytter dine planter mod alvorlige infektioner.

  3. Jordforbedring: Neemolie kan også hjælpe med at forbedre jordens struktur og frugtbarhed, hvilket resulterer i sundere og mere vitale planter.

  4. Antioxidante egenskaber: Neemolie indeholder antioxidanter, der beskytter planterne mod skader forårsaget af frie radikaler. Dette kan hjælpe med at øge plantens modstandsdygtighed mod stress og sygdomme.

Sådan bruger du Neemolie til dine stueplanter:

  1. Lav en opløsning: Bland neemolie med vand (følg doseringsanvisningerne på produktet). 

  2. Spray dine planter: Brug en sprøjteflaske til at påføre neemolieblandingen på både over- og undersiden af dine planter. Gør dette i en skyggefuld periode for at undgå forbrænding på grund af sollys.

  3. Gentag efter behov: Gentag behandlingen hver anden uge eller efter behov for at opretholde skadedyrfri og sunde planter.

Husk, at selvom neemolie er naturlig, skal du altid teste det på en lille del af planten, inden du bruger det på hele planten for at undgå eventuelle uventede reaktioner. Vi anbefaler desuden ikke at du bruger det på kaktusser og sukkulenter, da det ødelægger plantens naturlige solbeskyttelse

Neemolie er en vidunderlig og naturlig måde at pleje dine indendørs stueplanter på. Det giver dig mulighed for at holde skadedyr og svamp i skak, samtidig med at det forbedrer plantens generelle trivsel. Så næste gang du står over for udfordringer med dine indendørs planter, skal du overveje at bruge neemolie som en del af din plejerutine. 

 

neem olie, neemolie, skadedyr, skadedyrsbekæmpelse, indendørsstueplanter

 

 

Køb neem olie her Neem olie koster 89 kr pr. flaske, og kan også købes sammen med vores forstøverflaske i enten smoke eller amber til 165 kr pr. sæt.

Kommentarer

Heike:

Når det virker som et hormon må man så bruge det på “spiselige” planter, som grønkål og persille eller agurker og tomater?

Louise:

Tak for din søde kommentar Heinrich, hvor er vi glade for at høre du er sluppet af med spindemiderne. Bedste hilsner fra Louise, Plant København

Heinrich Christensen:

Det virker.
Der var gået spindemider i et par stueplanter og jeg opdagede det ikke, før de så trælse ud på afstand.
Så det var ret slemt.
Efter et par neem kure, er de væk.
Der er ikke en eneste tilbage.

Plantkbh. er en anbefalelsesværdig butik, fyldt med søde mennesker.

Stort 5-tal herfra.

Jan Jensen:

Det vil jeg godt prøve , bare en portion i første omgang . Vh Jan

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises