Fri fragt med GLS over 399 DKK

Vi sender dag til dag.

Vi har mange danskavlede planter. Se dem her.

Valuta

Er din plante holdt op med at vokse? Ser bladene blege ud eller bliver din plante ofte angrebet af skadedyr? Så er det måske fordi din plante mangler næring. 

Planter har nemlig brug for næringsstoffer for at leve, holde sig sunde og vokse sig store. Når vi ompotter planter i ny jord, er jorden til at starte med fyldt med næringsstoffer. Ofte rækker mængden af næring i ny pottemuld til de første 2-3 måneder, hvorefter det er en god ide regelmæssigt at gøde sine planter.

Hvad betyder N - P - K?

Der findes 17 forskellige grundstoffer, som planter har brug for, men de tre vigtigste næringsstoffer er kvælstof (N), fosfor (P) og kalium (K). Derfor er det også ofte disse bogstaver, der fremgår på gødning-produkter sammen med et efterfølgende tal. Tallet indikerer hvor mange procent af hver næringsstof gødningen indeholder.

Kvælstof er det stof, som planten bruger mest af og bidrager til bladenes og stilkenes vækst. Fosfor derimod har stor betydning for plantens udvikling af rødder, skud og blomster, og kalium spiller en vigtig rolle for plantens fotosyntese og vandbalance.

Organisk gødning eller kunstgødning?

Der findes mange forskellige former for gødning; fast og flydende, organisk og uorganisk. Organisk gødning, er gødning, hvis næringsstoffer er lavet på plante- og animalsk affald, og som har gennemgået en minimal behandling. Hvorimod uorganisk, eller kunstgødning, ofte er fremstillet af råolie og naturgas biprodukter, og hvor indholdet er mere specifikt og kontrolleret. 

Hos Plant København har vi kun organisk gødning, som for eksempel Bio Grow fra Biobizz, som er lavet på sukkerroe ekstrakt. Adskillelsen af sukker fra sukkerroer sker gennem en naturlig gæringsproces. Derefter behandles stivelsen i sukkeret med enzymer for at producere glukose, som sammen med andre næringsstoffer forbedrer jordens biologiske processer. 


Root Juice fra BioBizz
er en flydende organisk gødning lavet på havtang. Dens formula bidrager til stærkere rødder hvad enten din plante har et veludviklet rodsystem eller ej. Root Juice hjælper planten med bedre at absorbere næringsstofferne, hvilket gør din plante stærkere og mere modstandsdygtig.

Fordelen ved at bruge organiske gødninger er at de er mere naturlige og indeholder stoffer, som planter naturligt vil finde i jorden til forskel for kunstgødning. Derudover frigiver organisk gødning også deres næringsstoffer langsommere, hvilket gør det nemmere ikke at komme til at overgøde.

Kunstgødning har derimod den fordel at det kontrollerede indhold kan give en mere præcis vished hvilke og hvor mange næringsstoffer man giver til sine planter. Det er især en fordel for professionelle dyrkere, som er interesseret i at kontrollere plantevæksten ned til mindste detalje.

Flydende eller fast gødning?

Udover organisk og kunstgødning, hvis der også forskellige former for gødning. Flydende gødning købes på flasker og blandes med vand. Det er nemt at dosere, og man blander det blot direkte i sin vandkande. Og så findes der fast gødning, som kommer i pinde eller tabletter, der stikkes i jorden. 

Hvor meget og hvornår skal jeg gøde? 

Det er en god ide at gøde sine planter, når de er i vækst. For mange stueplanter gælder det i perioden fra marts til oktober, som også er det man kalder for vækstsæsonen. Hvor meget man skal gøde og hvor ofte afhænger meget af plantearten, så det er der ikke et entydigt svar på. De fleste stueplanter bør gødes ved hver 2.-3. vanding, men er du i tvivl er det bedre at vente en ekstra gang med at gøde, da overgødskning kan være skadeligt for stueplanter.

Gør dine planter klar til vækstsæsonen

Plant-care-kit


Med vores plante-care-kit får du alt du skal bruge for at dine planter har det godt. I kittet får du gødning fra BioBizz, pottemuld, forstøver, Leaf Coat og fugtighedsmåler fra SUSTEE. Kittet koster 340 kr. Se flere plantepleje produkter på vores webshop.

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises