Fri fragt med GLS over 399 DKK

Vi sender dag til dag.

Vi har mange danskavlede planter. Se dem her.

Valuta

Lykkekastanje pachira aquatica

Lykkekastanje (Pachira aquatica) vokser i tropiske vådområder i Mellem- og Sydamerika. På trods af sit navn har planten ikke noget med kastanjetræer at gøre. Den har muligvis fået navnet, fordi dens stjernelignende blade minder om kastanjetræets blade. 

Som stueplante fås Lykkekastanje ofte i flere størrelser. De større træer, fås som regel med 3 planter i samme potte, hvor man har flettet stammerne, for at give planten mere stabilitet. De mindre planter har ofte et bonsai-lignende udtryk. Da er stammen nemlig skåret over, så små skud danner en lille krone på planten. 

Pasning af Lykkekastanje

Selvom planten i naturen vokser i sumpe, har den som stueplante det bedst, når jorden får lov at tørre let ud mellem vandingerne. Skulle du glemme at vande planten i en periode, er der ingen grund til panik. Stammen kan nemlig holde på vandet i op til en måned.

Planten trives fint i almindelig pottemuld, men du kan også blande lidt perlite i jorden, for at gøre mulden ekstra luftig. Du kan med fordel overbruse planten med jævne mellemrum eller spraye bladene med vand med en forstøver for at holde luftfugtigheden oppe. Det elsker den nemlig. Planten bør desuden placeres lyst, altså gerne tæt på et vindue, men skal skærmes for mange timers direkte sol om sommeren. 

Om vinteren er det ikke ualmindeligt lykkekastanjer taber blade. Dette vil ofte skyldes for lidt lys og for lav luftfugtighed. Så hvis du oplever bladfald, bør du flytte planten tættere på et vindue og overbruse den oftere. Når det bliver forår vil planten igen skyde med nye blade, når lyset vender tilbage.

Det er svært at stiklingeformere lykkekastanje, men kan gøres ved topstiklinger. Klip en stængel af med en beskærersaks, og plant den i fugtig jord, indtil planten har udviklet rødder. Temperaturen bør være 25 grader, så du kan med fordel bruge et opvarmet minidrivhus, en varmemåtte eller en varm radiator. Sæt gerne en plastikpose over potten for at holde på luftfugtigheden.

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises