SUMMER SALE - spar 20% på ALLE plante og op til 45% på krukker og tilbehør

Fri fragt med GLS over 399 DKK

Vi sender dag til dag.

SUMMER SALE - SUMMER SALE - SUMMER SALE

Valuta

Ficus lyrata violinfigen

 

Violinfigen, ficus lyrata, har sin oprindelse i det tropiske Vestafrika. Her kan de blive meget store, op til 10-12 meter høje. Hvorimod de som stueplanter bliver 2-3 meter høje. 

Bladene er mørkegrønne, og “violinkasse formede” og varierer i størrelsen fra små til kæmpestore blade. Bladårene er tydelige, og stammen har en grålig farve. Som stueplante fås Violinfigen i flere størrelser, fra helt små træer til store opstammede træer, som ofte er meget gamle.

Pasning af violinfigen

Violinfigen trives bedst i masser af lys. Planten bør dog skærmes for mange timers direkte sol om sommeren. Planten trives fint i almindelig pottemuld, men du kan også blande lidt perlite i jorden, for at gøre mulden ekstra luftig. Du kan med fordel overbruse planten med jævne mellemrum eller spraye bladene med vand med en forstøver for at holde luftfugtigheden oppe. Det elsker den nemlig. Lad jorden tørre let op i mellem hver vanding. Om vinteren vandes mere sparsomt.

Violinfigner bryder sig ikke om at blive flyttet for meget rundt på. Det kan resultere i bladfald, så flyt kun rundt på planten hvis det er højst nødvendigt. 

Planten kan stiklingeformeres ved topstiklinger eller ved luftaflægning. Luftaflægning er en formeringsmetode, hvor man får en gren til at sætte rødder. Derfor er denne metode også især god til stueplanter, som ficus petiolaris. Skær et stykke af barken af hele vejen rundt om stammen, og fold forsigtigt fugtigt mos rundt omkring. Bind derefter plastik omkring stænglen og mosset, og hold det evt fast med elastikker eller snor, så det forbliver på.

Barkens funktion er blandt andet at transportere vand fra rødderne op til planten, men fordi du har skåret barken af, tvinger du planten til at hente vand fra mosset. Derfor vil planten over tid, udvikle rødder direkte på stammen. Indtil planten har udviklet rødder, hvilket normalt tager 2-4 uger, passer du planten, som du plejer. Når planten har sat tilpas mange rødder, kan du skære grenen/stiklingen fri fra moderplanten, og plante den.

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises