Fri fragt med GLS over 399 DKK

Vi sender dag til dag.

Vi har mange danskavlede planter. Se dem her.

Valuta

 

ompotning

Kalenderen siger marts og dagene bliver længere for hver dag der går. For mange stueplanter har det været en lang og mørk vinter, og de trænger måske til lidt ekstra kærlighed, nu når det er blevet forår. Følg vores 4 råd og gør dine planter klar til en ny vækstsæson.

Ompot dine planter

De fleste vælger at ompotte om foråret, da lysets tilbagevenden sætter gang i væksten hos vores planter, og de derfor vil have godt af at komme over i en større potte. Men hvordan ved du om din plante er blevet for stor til sin potte? 

Det ved du hvis ..

… rødderne vokser ud gennem drænhullet.

… rødderne skubber planten op og ud af potten.

… Planten falder mere ud til siderne.

… Planten vokser langsommere end normalt, udover om efteråret og vinteren.

… Plantens størrelse er meget større end pottens størrelse

Men det kan også blive nødvendigt at omplante, hvis din pottemuld tørrer hurtigere ud end normalt, og du oplever at skulle vande oftere. Det kan enten være fordi jorden er udpint eller fordi rødderne fylder langt størstedelen af potten.

 Ompottermåtte

Trim dine vintertrætte planter

Når nu du alligevel er igang med den helt store ompotning, hvorfor så ikke trimme de vintertrætte blade væk? Find en ren saks frem, og klip døde/grimme blade, grene og stængler af. Dine planter tager ikke skade af det. Det kan tilmed sætte lidt gang i væksten.

Beskærsaks

Giv dine planter næring

Marts er også den måned hvor mange begynder at gøde sine planter. En god tommelfingerregel er kun at gøde fra marts til oktober, når planten er i vækst. Men vokser og sætter din plante nye blade hele året, måske fordi den står under vækstlys, kan du sagtens gøde året rundt. Vær blot opmærksom på ikke at gøde de første par måneder efter ompotning, da der allerede er tilsat næringsstoffer i ny pottemuld. Så har du lige ompottet en plante, kan du vente 1-3 måneder med at gøde.

Gødning

Omroker dine planter

En af de vigtigste faktorer for vores stueplanters trivsel er lys, og du har måske haft mange af dine planter stående i vindueskarmen i løbet af vinteren for at de kunne få nok lys. Men i takt med at dagene bliver længere og solen står højere på himlen, får vi også mere lys ind i vores stuer. Det betyder at du godt kan begynde at give dine planter nye placeringer, måske længere inde i stuen eller soveværelset. 

Men husk at det er de færreste planter, der trives med at stå i et mørkt hjørne, uanset årstid. 

omrokering af planter

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises