SUMMER SALE - spar 20% på ALLE plante og op til 45% på krukker og tilbehør

Fri fragt med GLS over 399 DKK

Vi sender dag til dag.

SUMMER SALE - SUMMER SALE - SUMMER SALE

Valuta

Vinteren har været lang for alle de grønne indendørs stueplanter og der er god grund til at finde de gode redskaber frem og få et overblik over, hvilke planter der trænger til ny jord og nye krukker. Det bliver lysere udenfor og dagene bliver længere og længere. Marts er den officielle forårsmåned og det er tid til at klippe planter til og gøde med gødning igen. Så husk også at finde en god gødning, da det hjælper dine planter til at holde sig sunde og friske.

Følg vores 3 råd nedenunder og gør dine planter klar til den nye vækstsæson.


TIP 1. Ompot dine planter

Det er en god ide at samle alle dine planter, der skal ompottes og gøre det på én gang, så du sparer tid og penge. Ofte kan du genbruge de forskellige krukker og blot supplere med et par få store størrelser. Husk at anskaf den rigtige god, så du er forberedt. Er det fx ørkenplanter skal du bruge en kaktusjordblanding og har du mange grønne stueplanter så er en muldjord med evt. perlite og kokosmuld rigtig god. 

Her er er de typiske tegn på, at din plante trænger til en omplantning:

- Rødderne vokser ud gennem drænhullet.

- Rødderne skubber planten op og ud af potten.

- Planten falder mere ud til siderne.

- Planten vokser langsommere end normalt i vækstsæsonen

- Plantens er større end potten. 

- Vandet løber lige igennem når du vander.

- Jorden virker tør og tørrer hurtigere ud end normalt.

Når du har ompottet dine planter, så prøv også at give dem en ny placering i hjemmet. Så føles det helt, som at have fået en ny plantesamling. 

Se alle vores krukker her og find lige præcis den krukke der passer til din omplantningsprojekt på www.plantkbh.dk TIP 2.  Klip dine planter til

Når nu du alligevel er i gang med den helt store ompotning, hvorfor så ikke trimme de vintertrætte blade væk? Find en ren saks frem, og klip døde/grimme blade, grene og stængler af. Dine planter tager ikke skade af det. Det kan tilmed sætte lidt gang i væksten så der er plads til nye skud. Derudover vil en klipning også ændre form og udtryk på planten, så den det kan også føles som om du lige får en ny plante. Efter du har klippet planten til kan du med fordel finde en ny placering i hjemme og stille den. 

Find det bedste værktøj og beskærer sakse her TIP 3. Giv dine planter gødning

Marts er den måned hvor mange begynder at gøde planter. En god tommelfingerregel er kun at gøde fra marts til oktober, når planten er i vækst. Men vokser og sætter din plante nye blade hele året, måske fordi den står under vækstlys, kan du sagtens gøde året rundt. Vær blot opmærksom på ikke at gøde de første par måneder efter ompotning, da der allerede er tilsat næringsstoffer i ny pottemuld. Så har du lige ompottet en plante, kan du vente 1-3 måneder med at gøde.

Her er vores bud på en bedste gødning til dine planter
 

 

 Ompottermåtte fra Botanopia

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises