Fri fragt med GLS over 399 DKK

Vi sender dag til dag.

Vi har mange danskavlede planter. Se dem her.

Valuta

Når det kommer til at dyrke sunde og glade indendørs stueplanter, kan valget af jord være afgørende. Forskellige planter har forskellige behov, og at vælge den rigtige type jord kan være nøglen til deres trivsel. I dette blogpost vil vi derfor kigge nærmere på de forskellige jordtyper og hvordan du bedst kan anvende dem til dine forskellige indendørs grønne planter og blive din egen jord-ekspert. 1. Muldjord: Den gode allround jord 

Muldjord er en alsidig og almindelig jordtype, der fungerer godt for mange indendørs planter. Muldjord tilbyder god dræning og næringsstoffer, hvilket gør den ideel til et bredt udvalg af stueplanter. Det er en god basisjord, der kan suppleres med andre materialer for at opfylde specifikke behov.
Find muldjord her

2. Kaktusjord: Sparer på vandet

Kaktus- og sukkulentjord er specielt designet til ørkenplanter, der kræver en mere tør jord. Den indeholder ekstra sand eller sten for at forbedre dræningen. Dette hjælper med at forhindre rødderne i at blive vandloggede, hvilket er afgørende for sukkulenter og kaktusser, der foretrækker tørre forhold.
Find kaktusjord her

3. Grow Blend : Ideel til Tropiske Planter

For tropiske planter, der kræver mere fugt og næringsstoffer er PLANT grow blend-jord det rette valg. Denne type jord indeholder en rig blanding af muld, kokosfiber og perlite. Det giver en let og porøs struktur, der holder på vand og næringsstoffer, hvilket passer perfekt til planter, der trives i tropiske miljøer.
Find Grow-blend her

4. Kokosmuld: Let og bæredygtig

Kokosmuld er et miljøvenligt alternativ, der fremstilles af kokosnøddefibre. Den er let og har en god evne til at holde på vand. Kokosmuld er også resistent over for skadedyr og sygdomme. Den er ideel til planter, der kræver en jord med høj luftighed og vandretention.
Find Kokosmuld her

Kokosmuld fra PLANT København

5. Perlite: Forbedrer dræning og luftpore

Perlite er ikke en jord i sig selv, men det er et let materiale, der ofte tilsættes jordblandinger. Den består af vulkansk glas og ekspanderer ved høje temperaturer. Perlite forbedrer dræning, løsner jorden og tilføjer luftpore, hvilket gør den nyttig i jordblandinger til planter, der kræver god luftcirkulation omkring rødderne.
Find perlite her

6. Vermiculite: Holder på vand og næringsstoffer

Vermiculite er et mineral, der ekspanderer ved opvarmning, og det bruges ofte i jordblandinger for at forbedre vandretentionen og næringsstoffernes tilgængelighed. Den er især nyttig i jord til planter, der har brug for jævn fugtighed og en rigelig forsyning af næringsstoffer.
Find Vermiculite her

7. Pon: Et alternativ til jord eller som semihydrokultur 

Pon er en naturlig organisk jordforbedring som består af forskellige mineralsten som zeolit, pimpsten, lavasten. Du kan enten bruge pon alene, som en erstatning for pottemuld, sammen med pottemuld fx i bunden af potten som drænlag, eller til planter i semihydrokultur 
Find Pon her


Husk altid at tilpasse dit jordvalg til de specifikke krav for hver plante. En velvalgt jord kan gøre en stor forskel for dine stueplanters sundhed og vækst. Så bliv en ekspert i jord, og se dine planter trives som aldrig før. 

Se hele vores store udvalg her på www.plantkbh.dk Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises