Fri fragt med GLS over 399 DKK

Vi sender dag til dag.

Vi har mange danskavlede planter. Se dem her.

Valuta

I den kolde tid rykker sørgemyg og skadedyr desværre indenfor i vores hjem. I kender dem sikkert sværmende omkring jeres planter eller kompost. Ofte opdager vi dem når planterne skal vandes og der pludselig er små fluer der danser lidt forvirret rundt i hjemmet og er umulige at fange. Vi har en god nyhed her til vinteren. Vi har nemlig fundet den perfekte skadedyrsbekæmpelse: Super Ninjas fluefanger. Men inden vi kommer til fangeren, så skal vi lige forstå hvad en sørgemyg er og hvorfor den kommer. 

Hvad er en sørgemyg? 
Sørgemyg er små fluer med nærmest gennemsigtige kroppe på ca 3 mm størrelse, hvilket gør dem vanskelige at se og fange. De mest almindelig sørgemyg i Danmark er arterne Orfelia eller Bradysia, men der findes omkring 1700 arter af sørgemyg så det er ikke altid nemt at artsbestemme hvis du endelig skulle komme helt tæt på en. Sørgemyg starter som laver i fx din potteplante. Laverne putter sig i den lune og fugtige jord og kan blive op til 1 cm så hvis du er nysgerrig kan du grave i planten og se dem med det blotte øje. De har et sort hovede og klare krop. Når larverne klækkes og bliver til Sørgemyg går det typisk mellem 10-14 dage og derfor kan man i et hjem hurtigt få udviklet en stor sværm af Sørgemyg indendørs. 

Foto: SuperNinja 

Sørgemyg vs. Bananfluer 
Sørgemyg og bananfluer minder om hinanden, men sørgemyggene er lidt større og særligt dem som elsker at bo i vores planter, hvorimod bananfluerne er mere i vores madaffald og kompost. Til dig som holder meget af din plantesamling er det derfor godt at vide lidt mere om Sørgemyggen. Planterne bliver nemlig udpint af Sørgemyggens laver i jorden der dræner planten for energi så den mistrives eller begynder at visne. 

Hvor kommer skadedyrere fra? 
Her kommer de hyppigste årsager til Sørgemyg: 

Overvanding
Når vi vander vores planter er vi ofte alt for gode til at vande og vander for meget. Ikke nok med det kan være skadeligt for rodnettet så har det den uheldige virkning af at tiltrække fx Sørgemyg der elsker fugtige og lune potteplanter.
Tip nr 1: Lad det øverste lag jord blive tørt før du vander. 

Udluftning

Når vi lufter ud i hjemmet vil nogle af de små skadedyr vi lever med søge udenfor. Det er bemærkelsesværdigt at vi alle oplever flere skadedyr om vinteren fordi vi jo selvfølgelig er mere indenfor, men også fordi vi ikke har døre og vinduer stående åbne så fluerne kan komme ud.
Tip nr 2: Få gerne til vane at luft ud en gang om dagen i de rum du har mange planter i.


Bonus Tip : Når du har fanget sørgemyggene ved hjælp af fangstpladen kan det være en god ide at omplante din plante, så du er sikker på at der ikke ligger flere æg i jorden. 


Hvordan fanger jeg en Sørgemyg? 
Døjer du med sørgemyg i dine planter så er Super Ninjas fluefanger din redning. Put flyefangeren ned i jorden, fjern beskyttelsesfolien og lad derefter fluefangeren gøre dens arbejde. Typisk vil du få bugt med sørgemyggene i løbet af ganske kort tid. Super Ninjas fluefanger er lavet ud af genbrugs/genanvendeligt plastik og naturlig lim. Fluefangeren kan holde op til 3 måneder i brug. 

Se det geniale produkt fra Super Ninja her


Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises