Fri fragt med GLS over 399 DKK

Vi sender dag til dag.

Vi har mange danskavlede planter. Se dem her.

Valuta

airplants, tillandsia, luftplanter

Air plants er de seneste år blevet en meget populær stueplante. De er anderledes, nemme at passe og så findes der utallige måder at inddrage dem i sin indretning på. Air plants med deres botaniske navn tillandsia stammer fra tropiske skove, bjerge og ørkenområder i det nordlige Mexico. I skovene lever de som epifytter, det vil sige at de vokser på andre træer. De er dog ikke snyltere og tager altså ikke noget næring fra træet, men sætter sig fast i træernes grenkløfter med deres bitte små rødder. Herfra optager planten vand og næring fra regn og den høje luftfugtighed gennem små spalteåbninger på bladene. 

Gode tips til pasning af air plants

Lys Air plants kræver meget lys, men skal skygges for direkte sommersol i mange timer ad gangen. Planten bør ikke placeres længere end én meter fra et vindue. 

Vand Air plants trives i høj luftfugtighed og bør skylles under vandhanen i lunkent vand ca. en gang om ugen. Læg derefter planten på et viskestykke indtil den har dryppet af. Det er vigtigt planten ligger med bunden i vejret mens den tørrer. På den måde kan overskydende vand løbe fra, så vand ikke samler sig i rosetten, da det nemt kan få den til at rådne. Du kan også lægge planten i et vandbad i 15-30 minutter ca hver anden uge. 

Gødning Spray planten med air plant gødning hver 14. Dag. Vores air plant gødning er lavet på økologisk havtang. Hvis du lægger dine air plants i vandbad, kan du også tilføje lidt gødning til vandet. Husk at gødningen kun skal bruges som supplement, og erstatter ikke vanding.

3 ideer til at udstille dine air plants

air plant terrarie kit

Der findes mange forskellige måder du kan indrette med air plants på. Du kan for eksempel lave små landskaber som imiterer deres naturlige voksesteder. I vores air plant terrarium kit får du alt, du skal bruge til at lave et lille ørkenlandskab til din airplant. Kittet indeholder glasbeholder til at hænge på væggen, sand, sten, musling, 2 air plants og en step-by-step guide.

air plant tabletower

 
Vil du hellere have din air plant stående på fx skrivebordet eller i vindueskarmen, kan du bruge vores air plant tabletowers. Tabletowers fås i både sort og hvid til 195 kr. 

air plant ophæng


Med et air plant ophæng kan du også hænge dine planter op. Air plant triangle er et elegant ophæng i messing. Kæden har en lille krog, som gør det nemt at hænge den op, fx i vinduet, ned fra loftet eller en hylde. Air plant triangle koster 250 kr. 

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises