Fri fragt med GLS over 399 DKK

Vi sender dag til dag.

Vi har mange danskavlede planter. Se dem her.

Valuta

Måneskin (scindapsus pictus) har sin oprindelse i de tropiske skove i Indien og det sydøstlige Asien. Det er en klatrende plante, som oftest bruges som hængeplante, fordi rankerne kan blive meget lange. I naturen vokser den op ad andre træer, og bruger luftrødder til at hæfte sig fast.

Det latinske ord pictus betyder malet, og refererer til de hjerteformede blades søvlignende pletter. Planten kaldes også på dansk for måneskin, eller på engelsk silver pothos. Den er nær beslægtet med guldranke, og minder også meget om den i forhold til vækst og bladform.

Køb måneskin hængeplante hos PLANT, København

Pasning af Måneskin

Måneskin har det bedst på en lys placering, men kan også tåle en mere skyggefuld vokseplads. Da vil den bare vokse langsommere, og man skal være mere opmærksom på ikke at komme til at overvande. Placeres planten i et vindue, bør den skærmes for mange timers direkte sol om sommeren. Måneskin vokser godt i almindelig pottemuld. Du kan med fordel blande lidt perlite i mulden, for at gøre jorden ekstra luftig. Lad jorden tørre op i mellem hver vanding. Om vinteren vandes mere sparsomt. Planten vil også elske en overbrusning en gang imellem eller at få sprayet sine blade med vand med en forstøver

Det er utrolig nemt at stiklingeformere Måneskin. Klip stænglen over lige under en luftrod eller en node. Du finder noden lige under, hvor et blad sidder, og er herfra at planten vil udvikle rødder.

Sæt stænglen i vand, og sikrer dig at noden kommer under vand, og placer  den lyst, men ikke i direkte sollys. Når rødderne er minimum 4 cm lange, kan du plante stiklingen i jord. Hold jorden let fugtig det første stykke tid. 

Placer planten på en høj reol eller i en hængepotte, og lad plantens smukke ranker hænge ned. Du kan også lade planten kravle opad ved hjælp af en plantestøtte, ligesom den gør på træerne i de sydasiatiske regnskove. 

Køb din måneskin hængeplanter her www.plantkbh.dk

Scindapsus pictus
Foto af Zinah Insignia on Unsplash

Kommentarer

Louise:

Tak for din søde kommentar Sidsel! Vi er glade for du kan lide vores lille jungle på Jægersborggade. Du kan tro vi nok skal give lyd på Instagram, hvis vi får nogle af de smukke Scindapsus varianter hjem :-) KH Louise, Plant København.

Sidsel:

Den er bare så smuk! – jeg krydser fingre for at i en dag får en af varianterne som “silvery ann” eller “exotica” :-D ! …Og så måske lader lyde på instagram hvis det skulle ske, for os der bor i den anden ende af det københavnske ;-). Jeg har først lige opdaget jeres butik forleden hvor jeg var forbi – det er det bedste sted jeg længe har været! Kram herfra.

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises