Få planterne til at overleve ferien


Snart står sommerferien for døren, og for mange kan det være en udfordring at få planterne til at overleve ferien. For hvordan sikrer man lige at ens planter holder sig smukke og sunde, når man kommer hjem efter 14 dage i sommerhus? 

Det er ikke altid man hverken kan eller har lyst til at belemre sine naboer og familiemedlemmer med at passe sine planter. Så her kommer nogle grønne tips til hvordan du får planterne til overleve, mens du er på sommerferie. 

Flyt planterne væk fra vinduerne. Står planterne på en mere skyggefuld placering, mindsker det deres behov for vand, og vandet fordamper samtidig langsommere fra jorden. 

Jo større potter, jo bedre holder jorden på vandet. Du kan forhåbentlig nøjes med en enkelt vanding, hvis du vander dine store planter godt igennem inden du tager afsted på 14 dages ferie. 

Brug selvvandende løsninger. Med en selvvandings-løsning kan du trygt tage afsted på ferie uden at bekymre dig om vandingen. Brug dem især til de planter, som kræver meget vand og ikke tåler udtørring. Eller til planter som står i små potter, hvor jorden hurtigere tørrer ud. Se vores forskellige selvvandende produkter nedenfor.

Selvvandingskugler

Brug fine selvvandingskugler i glas til dine planter. Glasset sættes i jorden og fyldes derefter med vand.  Herefter vil vandet stille og roligt tilføres jorden, og planten trækker den mængde, som den har brug for. Hvis vandet løber hurtigt igennem er det fordi at jorden var helt tør, så kan du fylde kuglen igen. Når kuglen er fyldt med vand er der til ca. 10-14 dage, selvfølgelig afhængig af krukkens størrelse.

selvvaningskugle

Selvvandingsglas, 119 kr. 

Selvvandingsglas fugl, 85 kr.

selvvandingskugle Champi

Selvvandende installationer

Plant Straws er et elegant selvvandende værktøj, der med sin organiske form, gør enhver potteplante til en skulpturel installation. Mens den ene ende dyppes i vand, placeres den anden ende i jorden. Bomuldssnoren transporterer derefter vandet op gennem røret og ned i din plante. Det er en langsommelig, men effektiv proces, hvor planten får tilført en lille mængde vand ad gangen.

Plant Straws
Plant Straws
Plant Straws

Skriv en kommentar


Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort