Fri fragt med GLS over 399 DKK

Vi sender dag til dag.

Vi har mange danskavlede planter. Se dem her.

Valuta

Japanvin hos PLANT, København

 

Japanvin eller prinsessevin (Cissus striata) er en skøn klatrende/hængende plante, som på trods af sit navn er hjemmehørende i Sydamerika i lande som Brasilien, Chile og Argentina. Her kravler den på træerne i regnskoven, og nyder godt af det fugtige subtropiske klima. 

Japanvinens femfingrede blade er spinkle og ligner tilnærmelsesvis små palmer. Jo ældre planten bliver, bliver stænglerne mere barkede og mørkerøde. Planten får også blomster. De er små og grønne, men er ikke af nogen særlig betydning. Det er derfor mest på grund af dens smukke hængende ranker, der gør den til en populær stueplante. 

Pasning af Japanvin

Da japanvin vokser i regnskoven, trives den bedst i et fugtigt miljø. Jorden bør derfor holdes let fugtig, men uden at rødderne sopper i vand. Man kan dog meget nemt se, når planten mangler vand, for da vil bladene hænge slapt ned. Du kan bruge helt almindelig pottemuld eller du kan blande lidt vermiculite i jorden, da det holder godt på fugten. Placer japanvin på et lyst sted, men skærm den for mange timers direkte sol om sommeren. Det kan planten nemlig ikke tåle. 

Hvis du synes rankerne er blevet for lange, kan du sagtens studse planten til. Du kan endda lave nye planter ved at stiklingeformere dem. Klip et par stængler af, gerne ca. 10 cm lange og sæt dem enten i vand til de får rødder, eller plant dem direkte i jorden. Temperaturen bør være omkring 20-22 grader, og jorden skal holdes fugtig, indtil planten har udviklet rødder. Du kan derfor med fordel sætte en plastikpose over potten eller lægge et lag film over for at holde på luftfugtigheden og varmen. 

Placer planten på en høj reol eller i en hængepotte, og lad plantens smukke ranker hænge ned. Du kan også lade planten kravle opad ved hjælp af en plantestøtte, ligesom den gør på træerne i de brasilienske regnskove.

Køn din egen Japanvin til 65 kr her www.platkbh.dk

Japanvin cissus striata

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises