Fri fragt med GLS over 399 DKK

Vi sender dag til dag.

Vi har mange danskavlede planter. Se dem her.

Valuta

Lars Rank

 

Lars Rank er uddannet billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi i 2001. Lars arbejder i krydsfeltet mellem kunst og design, og har siden 2004 designet og fremstillet keramik med særligt fokus til hjemmet. Lars’ designs er forankret i den skandinaviske designtradition, men med tydelige spor fra den japanske keramik-tradition, som han også finder stor inspiration i. En kombination, som i den grad passer ind i tidens helt store trend Japandi. Japandi er en sammentrækning af Japan og Skandinavien, og er en betegnelse for en designstil, der trækker på det bedste fra to verdener: minimalisme, funktionalisme, naturlige materialer, rene linjer og ro. Kvaliteter, som i den grad også går igen i Lars Ranks designs. 

Jeg kan godt lide at arbejde med enkle former som giver ro og rum til at glasurene kan folde sig ud på keramikken og blive den egentlige dekoration. Ofte finder jeg min inspiration i min hverdag. Tit får jeg nye ideer i mit daglige arbejde med leret, når jeg producere mine designs. Men inspirationen kan være alle steder. Et mellemrum to bygninger på en gåtur eller en gammel motordel på en genbrugsplads.”

 

Lars Rank

 

Lars Rank

 

Lars Rank
 Stabel-krukken kommer i to størrelser - lille, 550 kr. og stor, 700 kr

Ideen til stabel-serien opstod faktisk, mens Lars arbejdede på et andet design. “På mit arbejdsbord havde jeg nogle runde gips-skiver stående stablet til en side. De var blevet lidt skæve og derfor kasseret. Og pludselig kunne jeg se det kunne bruges til et design.” De stramme geometriske former i modspil til den skæve og skødesløse stabling giver urtepotten en god dynamik. Derudover var det vigtigt for Lars at underskålen blev en integreret del af urtepotten og at der kom en lethed over urtepotten.

Planter som en aktiv del af indretningen

Lars har en stor kærlighed for planter, og bruger dem som en aktiv del i sin indretning. Især falder han for de planter, som har et lidt sjovt eller spacy udseendende: “Min yndlings-plante for tiden er en Aeonium Castello, den bliver også kaldt for Sun-cup. Den ligner et husløg på stylter og ser virkelig sjovt ud. Jeg tog en lille stikling med hjem fra en ferie på Azorerne for nogle år siden, som jeg fandt vildtvoksende på en vandretur.” 

Lars er især vild med sukkulenter og kaktusser, og til dem har han lavet et helt særligt setup, der giver dem de bedste vækstbetingelser: “Jeg bor i et gammelt hus fra 1895 og vinduerne i min lejlighed er stadig de originale småsprossede med forsatsruder. Imellem de to lag glas er et perfekt lille drivhus, der dog kun er små 15 cm i bredden, men der plads nok til at der kan stå en række små sukkulenter og kaktus. Der bliver ret varmt derinde om dagen og koldt om natten, et klima som de er vant til fra ørkenen.”

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises