Fri fragt med GLS over 399 DKK

Vi sender dag til dag.

Vi har mange danskavlede planter. Se dem her.

Valuta

maranta leuconeura

Maranta leuconeura har sin oprindelse i Brasiliens tropiske regnskove. Planten forveksles ofte med Calathea planter på grund af dens meget dekorative blade. Bladene er ovale, mørkegrønne og fløjlsagtige og med lyse felter langs hovedribben og klart røde nerver. Undersiden af bladet er purpurfarvet. Planten blomstrer med små hvide blomster fra tid til anden.

Maranta planter bliver ikke så høje, men breder sig en del. Du kan enten binde planten op på en mosstok eller placere den i en hængepotte og lade dens smukke ranker hænge nedad. 

Dens engelske navn, prayer plant, hentyder til at planten om aftenen rejser sine blade lodret op, og nærmest folder dem sammen to og to, som om den beder. På dansk bliver maranta også kaldt for fiskeben på grund af dens tydelige røde nerver, der kan minde om et fiskeben.

Pasning af maranta leuconeura

Maranta elsker høj luftfugtighed, hvilket også gør den til en svær stueplante at få til at trives hjemme i vores tørre stuer. Den vil derfor også elske en overbrusning en gang imellem eller at få sprayet sine blade med vand med en forstøver. Varme radiatorer og træk fra vinduer er den derimod ikke særlig glad for, da det kan give tørre og brune bladrande.

Maranta trives på en lys vokseplads, men uden at den får direkte sol. Især om sommeren bør planten skærmes for mange timers direkte sol. Får planten ikke lys nok, blegner bladene. Planten bør vandes med så kalkfrit vand som muligt. Jorden skal være let fugtig, men uden at være alt for våd. Du kan derfor med fordel blande perlite eller lidt sand i pottemulden, for at gøre den ekstra luftig og veldrænet.

Maranta planter formeres ved at man deler planten op i mindre planter. Det gør du ved at tage planten op af potten, og dele planten forsigtigt op, så hver plante har sit eget rodnet frit. Du kan nu plante delene i flere potter. Det er bedst at gøre om foråret, når planten er i vækst.

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises