Fri fragt med GLS over 399 DKK

Vi sender dag til dag.

Vi har mange danskavlede planter. Se dem her.

Valuta

Annemette Klit-Nygaard er designer og keramiker og står bag keramik brandet TheClayPlay. Siden barndommen har Annemette haft lysten til at lege med former og farver og til at sammensætte dem på en ny og sjov måde. Som barn kiggede hun altid i sin mors Bo Bedre magasiner, og ønskede selv at kunne lave noget lignende og skabe sit eget udtryk.

I gymnasiet åbnede en lektor hendes verden, og Annemette begyndte for alvor at tegne og få maleundervisning for at få sine ideer gjort til virkelighed. Sidenhen gik hun på Kolding designskoles keramiklinje, og lige siden har ler været hendes favoritmateriale. “Jeg prøver at insistere på sanselighed og langsommelighed, da det er her man kan gå på opdagelse og lade tankerne vandre og opdage nye elementer.” 


Det var også denne langsommelighed og tid til fordybelse, som inspirerede Annemette til at starte TheClayPlay. Al keramik er håndlavet og håndglaseret, så der er ikke to, der er ens.

“Det betyder at man får et helt andet legende udtryk som man kan gå på opdagelse i, som man ikke finder i industrielt fremstillet keramik der oftest blot har en enkelt rolle at spille. Hvert enkelt stykke keramik er et lille kunstværk, der giver en oplevelse.”

Plads til det skæve

Annemettes primære inspiration kommer af en indre nødvendighed for at skabe noget nyt. Og inspirationen henter hun mange steder fra; malerier, Instagram, museer, magasiner eller ting hun ser i hverdagen eller naturen. Overalt ser Annemette muligheder, og hun elsker at eksperimentere og lave nye ting.

Mine ting skal inspirere til at gå på en mental opdagelsesrejse, så de aldrig bliver det samme dag efter dag. For at opnå dette udtryk er det vigtigt for mig at have en legende tilgang i designprocessen, hvor man kan se håndens arbejde i sit udtryk. Det betyder også at der skal være plads til at lave nogle virkelig skæve ting, der aldrig kommer videre, men de er et vigtigt skridt på vejen mod at skabe noget nyt og sjovt.“ 

Clayplay

 

At kunne give andre en oplevelse og mulighed for at gå på opdagelse i eget sind, farver og udtryk minder på mange måder om den samme sanselighed, som naturen giver. Og naturen har en helt særlig betydning for Annemette. “Jeg er meget glad for alle slags planter, og har stor fornøjelse af min vilde have. Naturen laver de skønneste ting når den får lov.”

Annemettes bedste plantetip

Ifølge Annemette bør alle planter have lov at udvikle sig naturligt, da de belønner en med små spændende rum i haven. Men når man har så rig mulighed for at følge naturen så tæt på, er det kun ganske få planter Annemette ejer. Især planter, som vender sig mod sollyset, holder hun meget af, som for eksempel Oxalis triangularis og pelargonier. Et godt tip ifølge Annemette er at vende dem en gang imellem, så de får lys på begge sider.

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises