Fri fragt med GLS over 399 DKK

Vi sender dag til dag.

Vi har mange danskavlede planter. Se dem her.

Valuta

Strelitzia nicolai

Strelitzia nicolai er en palmelignende plante, som har sin oprindelse i Sydafrika. Nicolai er en ud af 5 kendte strelitzia sorter, og er nok den mest almindelige af dem. I naturen bliver planten 10 meter høj, men som stueplante kun 2-3 meter. Bladene er lange og brede og har tendens til at flige, hvilket gør at planten bedre kan modstå vind og vejr, så stænglerne ikke knækker så let. 

Strelitzia nicolai har fået sit navn opkaldt efter den russiske zar Nicholas, som regerede fra 1796-1855. På dansk bliver planten også kaldt for Paradisfugl, da dens hvide blomster ligner næbet på en fugl. 

Pasning af strelitzia nicolai

Strelitzia har det bedst på en lys vokseplads. Da planten som sagt kommer fra Sydafrika, tåler den også at stå i direkte sol. Strelitzia vokser godt i almindelig pottemuld, men du kan med fordel blande perlite i mulden, for at gøre jorden ekstra luftig. Den kræver desuden god plads i sin potte, da planten har et kraftigt rodnet. Strelitzia nicolai er en meget tørstig plante, som om sommeren skal have rigtig meget vand. Lad dog gerne jorden tørre op i mellem hver vanding. Om vinteren vandes mere sparsomt.

Du kan ikke stiklingeformere Strelitzia nicolai ved blot at klippe en stængel af og sætte i jord. Planten formerer sig derimod ved at sætte rodskud. Det vil sige at den skyder nye planter fra rødderne. Med tiden vil skuddet gro som en selvstændig plante, og du kan løsne rodskuddet fra moderplanten med en ren og skarp kniv. 

Strelitzia kan også formeres ved frø. Frøene skal have 21 grader for at spire, så du kan med fordel bruge en varmemåtte eller et lille opvarmet drivhus. Vores grosæt fra Grow Your Own har blandt andet strelitzia frø i en af pakkerne.

strelitzia nicolai thelittlebotanist

Kommentarer

Eliana:

Quero saber como acabar com uma praga marrom que dá nas folhas

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises