Fri fragt med GLS over 399 DKK

Vi sender dag til dag.

Vi har mange danskavlede planter. Se dem her.

Valuta

Planteplaneter

Planteplaneter er en nyfortolkning af den japanske tradition, kokedama og er lavet af den danske arkitekt Kaja Skytte. Med en kærlighed for materialer arbejder Kaja i krydsfeltet mellem design og installation, men med et særligt fokus på interaktionen med rummet omkring sig. Hendes produktsortiment spænder derfor bredt lige fra lamper og møbler til stenskulpturer og væg-strukturer. Selvom Kaja arbejder bedst med hårde materialer, som sten, glas og metal, så giver planterne et organisk modspil:  

“Jeg arbejder bedst i hårde materialer. Planterne er sjove, da de er organiske og lever deres eget liv.”

planteplaneter

planteplaneter

Ideen til Planteplaneter opstod tilbage i 2015, hvor Kaja lavede et kunstprojekt på Statens Værksteder for Kunst. Planteplaneter var et led i et større projekt og skulle i første omgang blot være en prototype, men inden hun fik set sig om, fik planteplaneterne stor opmærksomhed og blev solgt til venner og bekendte. Idag bliver de solgt i butikker i hele landet.

Kajas Planteplaneter bliver lavet i hånden på et gartneri nord for København af Kaja selv og hendes dygtige plante-medarbejdere. Med pottemuld, kokosfibre, finurlige planter og ophæng af messing håndbindes de svævende Planteplaneter, og bliver til små hængende installationer. 

planteplanter

En ældgammel plantetradition

Kokedama er en ældgammel plante-tradition fra Japan, hvor man oprindeligt brugte mini bonsai træer, hvis rødder blev plantet i jord og pakket ind i en kugle af mos. Planterne blev herefter udstillet i små håndlavede fade og skåle, og løbende trimmet til, så de blev til små dekorative planteuniverser.

I Kajas nyfortolkning har hun derimod givet de japanske kokedama et skandinavisk og stilrent udtryk, samtidig med at hun har hentet inspiration fra astronomiske fænomener, og gjort dem svævende. Det er med til at gøre Planteplaneter helt eventyrlige, og tilføjer en særlig dimension, når man bruger dem i sin indretning.

Af planter bruger Kaja ofte hårdføre sukkulenter i alverdens sorter som for eksempel paradistræer og rosetblomster, men også de hængende voksblomster er meget populære.

Planteplanet med Hoya Carnosa, 385 kr.

Planteplanet med Philodendron Birkin, 365 kr.

Planteplanet med Paradistræ, 325 kr.

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises